Barnmat: Hemmagjorda fiskpinnar

Barnmat: Hemmagjorda fiskpinnar
Foto: Sara Ask
Sara Ask
Sara Ask

Barnmat: Hemmagjorda fiskpinnar

7 ingredienser

Fiskpinnar är godast hemmagjorda, och så värst mycket jobb är det inte heller. Om ditt barn är äggallergiker går det bra att byta ägget mot mjölk eller havredryck i stället – det blir lika gott.

Receptet räcker till 12-13 fiskpinnar. Kolla också att ströbrödet inte innehåller något barnet inte tål. Havrekli är ett alternativ till ströbröd. Dessutom är det ett bra sätt att få in fibrer i maten utan att det riktigt märks.

Ingredienser

portioner
  • 400 g vit fisk i fryst block
  • 2 dl havrekli (eller ströbröd)
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • vitpeppar
  • salt
  • flytande margarin, till stekning

Gör så här

  1. Lägg mjöl och havrekli/ströbröd på varsina flata tallrikar. Vispa upp ägget i en annan tallrik.
  2. Skär det halvtinade fiskblocket i 12-13 fiskpinnsliknande bitar. Salta och peppra fisken. Vänd sedan varje fiskbit i vetemjöl, därefter ägg och till sist havrekli/ströbröd.
  3. Stek i flytande margarin på medelstark värme ett par minuter på varje sida, tills fiskpinnarna är genomstekta.
  4. Gott tillsammans med med allt från potatismos till bulgur.