Luxury lobster

Luxury lobster
Foto: TV4

Luxury lobster

Av: Sara - Växjö

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 min

Saras lyxiga hummer serveras med fräsch örtagårdssås & nybakta parmesansticks.

Dryck
7495 Lanson Rosé

Saras recept

Helstekt oxfilé “gourmet”

Drömgod parfait

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Gratinerad hummer

  • 2 hummer, hel färsk (be få dem delade i fiskdelin)
  • 4 msk smör, rumstempererat
  • 1 klyfta vitlök, stor
  • färsk persilja
  • parmesanost, i bit
  • 1 tsk salt

Örtagårdssås

  • 2 dl majonnäs
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1 dl rucolasallad
  • 1-2 msk vatten
  • salt
  • peppar

Parmesansticks

  • 2 fryst smördeg
  • 100 g parmesanost

Gör så här

Gratinerad hummer

  1. Lägg upp den delade hummern på ugnsäkra fat, sätt ugnen på 270 grader.
  2. Gör ett kryddsmör på rumsgraderat smör, färsk vitlök, finhackad persilja, tillsätt saltet.
  3. Bred på smöret på halvorna.
  4. Toppa hummer med färskriven parmesan.
  5. Gratinera i 8-10 min i ugnen tills de fått fin brun färg.

Örtagårdssås

  1. Lägg upp majonnäs i en skål, blanda de 3 örterna i en annan skål till en helt slät grön smet, tillsätt 1-2 msk vatten.
  2. Lägg i majonnäsen, tillsätt salt och peppar efter smak

Parmesansticks

  1. Tina smördegsplattorna, kavla ut dem till cirka dubbel storlek och dela dem på längden.
  2. Pensla plattorna med uppvispat ägg.
  3. Riv parmesanost på plattorna och rulla ihop dem på längden. Skär i bitar.
  4. Grädda i ugn i 225 grader tills sticksen fått lite färg.
  5. Pensla sticksen med ägg och doppa dem i riven parmesan
  6. Servera hummerhalvorna tillsammans med nygräddade parmesansticks och örtagårdssås. Mums!