Parmainlindad kycklingfilé med soltorkade tomater

Parmainlindad kycklingfilé med soltorkade tomater
Foto: TV4

Parmainlindad kycklingfilé med soltorkade tomater

Av: Sanne Svensson

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Passar utmärkt till ugnsrostade rotfrukter, ris eller cous cous. Receptet är beräknat till 6-8 personer.

Ingredienser

  • 10 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 10 soltorkade tomater, i olja
  • 150 g getost (eller annan smakrik ost t ex fetaost)
  • 10 färska basilikablad
  • 10 skiva parmaskinka
  • 2 msk smör
  • 1 msk olja (valfri)

Gör så här

  1. Ansa kycklingfiléerna. Salta och peppra dem.
  2. Skär en längsgående ficka i kycklingfiléerna. Fyll varje ficka med soltorkade tomater, getost samt basilikablad
  3. Linda parmaskinka runt hela kycklingfiléerna. Bind steksnöre om dem om det behövs, så håller de samman bättre.
  4. Hetta upp smör och olja och bryn filéerna runt om.
  5. Placera kycklingfiléerna i en ugnsfast form och stek den färdigt i ugn på 125 grader.Använd en termometer och håll koll på stekningen. Filéerna är färdiga när termometern visar 70-72 grader