Ugnskokta grönsaker à la greque

Ugnskokta grönsaker à la greque
Foto: Helene Toresdotter
Sanna Töringe
Sanna Töringe

Ugnskokta grönsaker à la greque

9 ingredienser

Egentligen ska man först koka en lag av olja, vatten, kryddor och citron och i denna lag ska man sedan sjuda olika grönsaker. Detta är ett enklare sätt. /Sanna Töringe

Ingredienser

  • 1 kg grönsaker (som purjolök, rödlök, broccoli eller vad man vill)

Lag

  • 2 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • 2 citroner
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 5 klyftor vitlök
  • salt

Gör så här

  1. Ansa grönsakerna och lägg dem i en ugnsfast form. Glöm inte att skölja purjon noga, den behöver snittas en bit upp, där det kan finnas jord.
  2. Häll över alla ingredienserna till lagen och täck med folie.
  3. Ställ in i 150 grader varm ugn i minst en timme.
  4. Ät grönsakerna varma, ljumna eller kalla.