Grön ärtsoppa med mynta

Grön ärtsoppa med mynta
Foto: Paulina Westerlind
Sanna Ehdin
Sanna Ehdin

Grön ärtsoppa med mynta

Av: Sanna Ehdin

Från: Sannas Matbok

9 ingredienser

En italiensk soppa som är enkelt snabblagad tack vare frysta gröna ärter av toppenkvalitet. Gröna ärter är en utmärkt källa till vitamin B1, dom behövs i cellens energiproduktion och är särskilt viktigt för omsättningen av kolhyderater i hjärnan.

Ingredienser

portioner
  • 5 schalottenlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 500 g gröna ärtor
  • 2 kvistar mynta
  • örtsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 dl parmesanost, fint riven
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Finhacka löken, fräs den lätt i oljan och slå på buljongen. Låt koka samman i 5 minuter.
  2. Lägg i ärterna och ge allt ett uppkok.
  3. Strimla myntabladen och rör ner i soppan. Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar.
  4. Servera i kopp med riven parmesanost och ringla olivolja över.