Fjällröding

Fjällröding
Foto: TV4

Fjällröding

Av: Sandra Dahlberg

Från: Förkväll

16 ingredienser

Fjällröding med kokt potatis, ugnsrostade palsternackor och en röd caviarsås.

Ingredienser

portioner

Fjällrödingar

  • 4 fjällrödingar
  • 3 dl grädde
  • salt (efter smak)
  • citronpeppar (efter smak)
  • gräslök
  • dill
  • smör, till stekning

Kall sås

  • 1 förp crème fraîche, 2 dl
  • 2-3 msk röd caviar
  • 0,5 rödlök
  • 3 msk majonnäs

Ugnsrostade palsternackor

  • 3 palsternackor
  • olivolja
  • 2-3 klyftor vitlök
  • Ett uns rosmarin

Till servering

  • potatis, kokt

Gör så här

Palsternacka

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär palsternackorna i bitar.
  3. Häll olivolja i en ugnsform, lägg i nackorna, pressa vitlök över och strössla rosmarin efter behag.
  4. Rosta tills palsternackorna är mjuka.

Sås

  1. Hacka löken.
  2. Blanda övriga ingredienser.

Fjällröding

  1. Salta och peppra fisken.
  2. Stek den på medelhög värme tills den är genomstekt.
  3. Klipp över dill och gräslök efter behag, häll över grädden.
  4. Låta koka samman till lämplig konsistens.
  5. Servera med kokt potatis, kall sås med kaviar och ugnsrostade palsternackor.