Krämig svampsoppa

Krämig svampsoppa
Foto: TV4

Krämig svampsoppa

Av: Sandra - Luleå

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

30 min

Krämig svampsoppa som toppas med knaperstekt bacon, ruccolasallad och egenplockade kantareller.

Vintips från Sandra
Bouchard Aîne & Fils Pinot Noir, art nr 82531, 72 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 300 g champinjoner
  • 100 g trattkantareller
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 3-4 dl vatten
  • 1 svampbuljongtärningar (eller grönsaksbuljong)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1-2 klyftor vitlök, finhackad
  • citron, saft
  • salt

Garnering

  • rucolasallad
  • bacon, knaperstekt i små bitar
  • kantareller, smörstekta

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs tillsammans med hackad svamp i en kastrull.
  3. Häll på vinet och fräs ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt vatten, buljongen och grädden.
  5. Låt sjuda några minuter, mixa soppan och smaksätt med citronsaft och salt.
  6. Häll upp i tallrikar och toppa med tillbehör efter smak och tycke.
  7. Portionerna är väl tilltagna och mängden i detta recept kan användas som huvudrätt.