Fyllda citroner - minne från Italien

Fyllda citroner - minne från Italien
Foto: TV4

Fyllda citroner - minne från Italien

Av: Sandra - Helsingborg

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 min + 3 h

Citroner fyllda med syrlig citronglass. Serveras med kesella

Vintips från Sandra
Les Murets dÉsprades, nr 5356, 95
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Citronglass

  • 4 citroner
  • 1 äggvita
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 dl grädde, vispad
  • 2 dl kvarg
  • 1,5 dl lemon curd
  • 0,5 citron, skal

maräng

  • 1 äggvita
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Vispa äggvitan och sockret till en fast marängsmet.
  2. Vispa grädden och rör sedan ihop den vispade grädden med kvargen och lemon curd.
  3. Vänd försiktigt ner marängsmeten och riv ned citronskalet.
  4. Skär av en bit på citronernas botten och topp, gröp försiktigt ur fruktköttet och fyll citronerna med glassmeten.
  5. Lägg det avskurna locket på citronerna och ställ citronerna i frysen cirka 3 timmar.
  6. Servera med frysta hallon.