Tuttul med smaskig räkröra

Tuttul med smaskig räkröra
Foto: tv4

Tuttul med smaskig räkröra

Av: Sandra - Rättvik

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

10 min

Tunnbröd med räkröra i cocktailglas.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
2799 Sauvignon Winkl, Cantina Terlan, Alto Adige, Italien
Ett torrt, aromatiskt vin med inslag av päron, mineral och örter. Vinet har en fin syra och fin frukt vilket möter räkornas sötma och citronens syra på ett fint sätt.

Ingredienser

portioner
  • 200 g färskost
  • 2 schalottenlökar, fint skuren
  • 3 msk mango chutney
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 kruka färsk dill
  • 2 krm salt
  • 300 g räkor
  • 4 tuttulskivor (mjukt tunnbröd)
  • 1 msk stenbitsrom
  • citron

Gör så här

  1. Hacka lök och dill.
  2. Blanda detta tillsammans med övriga ingredienser i en bunke. Låt stå i kylen tills det är dags att servera.
  3. Servera i cocktailglas och garnera med en citronhalva och dillkvist samt en klick (ca 1msk) stenbitsrom.
  4. Servera tunnbrödet till.