Saltstekt grön sparris med rostad mandel och västerbottensost

0 röster
20 m
4-6

Det här är precis så gott som det låter. Stekt parris, rostad mandel, en gnutta citron, västerbottensost och fin olivolja. Servera som en lyxig vegetariskt förrätt eller som tillbehör på grillkvällen.

Visa mer
20 m
4-6

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • olivolja, till stekning
  • flingsalt
  • 100 g mandel, rostad
  • 1 msk citronjuice, pressad
  • 2 msk olivolja
  • 50 g västerbottensost

Gör så här

  1. Skär bort de nedersta cm på sparrisen. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Stek sparrisen i rikligt med olja ett par minuter tills den har en fin rostad yta. Smaka av sparrisen med flingsalt.
  2. Lägg upp sparrisen på ett fat och strö över mandeln. Häll på citronjuice och olivolja och blanda runt. Smaka av om eventuellt mer flingsalt behövs och avsluta med att hyvla över osten.
1 maj 2017

Laddar fler recept