Salted caramel fruits 'n' nuts

30 m
4

Servera fruktsalladen på ett nytt sätt! Lägg upp frukt och nötter på en kyld saltsten, ringla över butterscothssås och låt gästerna äta direkt från stenen! Stenen ger den magiska sältan som är pricken över i!

14 oktober 2017
30 m
4

Du behöver

  • 1 kyld saltsten (eller toppa med flingsalt)

Butterscotch

  • 2 dl muscovadosirap
  • 2 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 dl grädde
  • 3 msk smör

Favoritfrukter och nötter

  • ananas
  • vattenmelon
  • kiwi
  • vindruvor
  • körsbär
  • rostade valnötter
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Kyl saltstenen i kylskåp över natten eller i frysen i 30 minuter.
  2. Värm sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills allt smält samman. Låt sjuda i några minuter och låt sedan svalna i 10 - 15 minuter. Rör om då och då. Vänd i grädden och låt svalna.
  3. Skala, ansa och skär era favoritfrukter i stora munsbitar.
  4. När gästerna sitter vid bordet, redo för dessert – Ställ fram den kylda saltstenen och lägg på frukten och nötterna. Ringla över butterscothsåsen och dela ut gafflar. Stenen ger den magiska sältan som är pricken över i:et, tro mig!
  5. Har ni ingen saltsten så kan ni servera på en stor skärbräda eller ett fat och toppa frukten med himalayasalt.
Kommentera receptet

Fler goda recept