Salsicciafärssås med riven blomkål och pistou

Salsicciafärssås med riven blomkål och pistou
Foto: Eva Hildén

Salsicciafärssås med riven blomkål och pistou

18 ingredienser

40 m

Italienarna kan sina färska korvar, och salsiccia är inget undantag. Ofta tar de ut själva färsen från fjälstret och steker i mindre bitar. Antingen gör du likadant, eller köper ren salsicciafärs, och lagar denna otroligt smakrika salsicciafärssås med spaghetti och en klick örtig pistou.

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco Produktbild_02

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 gul lök
  • 250 g blomkål
  • 400 g salsicciakorv (eller motsvarande mängd urtagen färsk salsiccia)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater med basilika (500 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk Kikkoman sojasås
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 300 g spaghetti
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olja (till stekning)
  • parmesanost, riven (till servering)

Pistou

  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås

Gör så här

  1. Skala, dela och finhacka löken. Grovriv blomkålen.
  2. Bryn färsen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt. Tillsätt lök och tomatpuré. Fräs ca 3 minuter under omrörning. Rör ner blomkål, krossade tomater, vatten, soja, dijonsenap och TABASCO® Original pepparsås. Koka upp och sjud ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.

Pistou

  1. Skala vitlöksklyftorna. Mixa vitlök och plockade basilikablad med stavmixer eller i en liten matberedare. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning. Rör ner TABASCO® Grön pepparsås. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Häll av.
  3. Servera salsicciafärssåsen med spaghetti. Toppa med pistou och parmesan.