Salsicciafärssås med riven blomkål och pistou

Salsicciafärssås med riven blomkål och pistou
Foto: Eva Hildén

Salsicciafärssås med riven blomkål och pistou

2

5 steg att laga

18 ingredienser

40 m

Italienarna kan sina färska korvar, och salsiccia är inget undantag. Ofta tar de ut själva färsen från fjälstret och steker i mindre bitar. Antingen gör du likadant, eller köper ren salsicciafärs, och lagar denna otroligt smakrika salsicciafärssås med spaghetti och en klick örtig pistou.

Tabasco Produktbild_02

Ta fram det bästa

Lyft smaken med TABASCO® Original pepparsås.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 gul lök
  • 250 g blomkål
  • 400 g salsicciakorv (eller motsvarande mängd urtagen färsk salsiccia)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater med basilika (500 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk Kikkoman sojasås
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 300 g spaghetti
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olja (till stekning)
  • parmesanost, riven (till servering)

Pistou

  • 2 klyfta vitlök
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås

Gör så här

  1. Skala, dela och finhacka löken. Grovriv blomkålen.
  2. Bryn färsen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt. Tillsätt lök och tomatpuré. Fräs ca 3 minuter under omrörning. Rör ner blomkål, krossade tomater, vatten, soja, dijonsenap och TABASCO® Original pepparsås. Koka upp och sjud ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Pistou
    Skala vitlöksklyftorna. Mixa vitlök och plockade basilikablad med stavmixer eller i en liten matberedare. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning. Rör ner TABASCO® Grön pepparsås. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Häll av.
  5. Servera salsicciafärssåsen med spaghetti. Toppa med pistou och parmesan.