Salladsknyten med inlagda kantareller, morötter och kräm på Skabram-ost

45 m
4

Salladsblad fyllda med smakrik ostkräm, picklade kantareller och morötter samt krondill och öringsrom.

31 augusti 2016
45 m
4

Du behöver

  • 8 små ytterblad av späd sallad, gärna ekologisk romansallad

Kräm

  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g lagrad ost, gärna Skabram från Jokkmokk
  • salt och svartpeppar

Topping

  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • salt
  • 50 g kantareller, små och fina, rensade
  • 50 g morot, skalad och tunt hyvlad

Dekor

  • krondill
  • färsk öringsrom

Gör så här

  1. Ostkräm
    Koka upp crème fraiche, rör ner osten tills den smälter och smaksätt med salt och svartpeppar. Låt kallna.
  2. Topping
    Koka upp ingredienserna till lagen. Slå lagen över svampen och moroten i två olika kärl, låt dra i minst 30 minuter.
  3. Servering
    Toppa salladsbladen med ostkräm, svamp och morot. Dekorera med rom och krondill.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept