Salladsknyte med rostbiff, rostad blomkål och sardellcrème

1 röst
25 m
4

Rostbiff, färskost, sardeller, stekt blomkål och kapris serverat i salladsblad. Ät med händerna och njut!

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 huvud romansallad
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 knippe sommarlök
  • olja, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl färskost
  • 200 g rostbiff, i tunna skivor
  • 2 msk kapris
  • 1 förp sardeller eller sardellcrème
  • 1 knippe persilja
  • olivolja

Gör så här

  1. Plocka och skölj salladsbladen.
  2. Putsa blomkål och sommarlök och skär ner till grova bitar. Stek blomkålen och löken i olivolja i 4-5 minuter, tills det tar lite färg. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Lägg ut salladsbladen på tallrikar, klicka i lite färskost, fortsätt med rostbiff och ljumna grönsaker. Toppa med kapris, sardellcrème och grovhackad persilja. Rippla över lite olivolja.
  4. Ät knytena med handen och njut!
8 augusti 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept