Salladsbuketter och musseldippa

30 m

Du behöver

Musseldippa

  • 1 nät musslor
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 dl olivolja
  • salt

Salladsbuketter

  • ca 70 g vilda örter (eller ruccola)
  • 1 salladshuvud tex ekbladssallad eller lollo rosso
  • 100 g ärtskott
  • 1 kruka basilika
  • 1 gurka
  • salt

Gör så här

  1. Koka musslorna i vinet tills de öppnat sig. Plocka ut musselköttet, ta bort den lilla skäggtussen.
  2. Mixa musslorna och buljongen som bildats i grytan till en slät kräm. Droppa i oljan lite i taget under vispning – som en majonnäs, tills all olja är blandad med musselcrémen. Smaka av med salt.
  3. Skär tunna strimlor av gurkan och salta lätt. Plocka salladsblad och örter i små buketter och linda en gurkremsa runt stjälkarna för att hålla ihop dem.
  4. Servera salladsbuketterna med musselcrèmen som dipp!
Kommentera receptet

Fler goda recept