Sallad på ris-tomater-svamp och gurka

Sallad på ris-tomater-svamp och gurka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sallad på ris-tomater-svamp och gurka

12 ingredienser

En läcker ljummen tillbehörssallad som passar lika bra till kött, fisk och fågel.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl parboiled ris
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk gurkmeja
  • 10 cm purjolök (av den ljusgröna delen)
  • 1 morot
  • 250 g djupfrysta små ärtor
  • 150 g shiitakesvamp
  • 1 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 zucchini
  • 8 körsbärstomater

Gör så här

  1. Koka riset med gurkmejan enligt anvisning på förpackningen. Snitta, skölj och strimla purjon. Skala och tärna moroten. Låt purjon, moroten och ärterna koka med ca 3 minuter på slutet.
  2. Fräs svampen i smör och krydda med salt och peppar.
  3. Skiva zucchinin och förväll den i lättsaltat vatten. Dela och stek tomaterna. Servera rissalladen med zucchini, tomater och svamp.