Sallad på primörer

Sallad på primörer
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sallad på primörer

11 ingredienser

Den här matiga salladen kan serveras som sommarlunch med italienska charkuterier eller som tillbehör till grillat.

Ingredienser

portioner
  • 8 potatisar, kalla
  • 0,5 rödlök
  • 200 g färska spenatblad
  • 3 små kokta kronärtskockor
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 1 dl svarta oliver

dressing:

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk citron, pressad
  • salt
  • vitpeppar
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär potatisen i grova tärningar. Skala och strimla rödlöken. Blanda samman potatis, lök, spenat och kronärtskockor i en stor bunke. Skala äggen, skär dem i klyftor och lägg ovanpå.
  2. Dressing: Blanda samman olja, citronsaft, salt och peppar till dressingen.
  3. Vänd ner dressingen i salladen och toppa med svarta oliver.