Sallad på kycklinglever och kapris

Sallad på kycklinglever och kapris
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sallad på kycklinglever och kapris

11 ingredienser

När du steker kycklinglevern tänk på att inte steka för länge, då blir levern torr.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklinglever
  • 1 msk smör
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 förp bacon
  • salladsmix
  • 1 gul paprika

dressing:

  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk ost, riven
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till dressingen och ställ kallt till servering.
  2. Stek levern i smör i ca 3 minuter. Den ska fortfarande vara rosa i mitten. Krydda med salt och peppar. Strimla baconet, lägg det i kall panna och hetta upp. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Ansa och skölj sallaten, riv och lägg i en salladsskål. Strimla paprikan och lägg på. Toppa med lever och bacon. Servera dressingen till salladen.