Sallad på kantareller

Sallad på kantareller
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sallad på kantareller

8 ingredienser

De riktigt stora kantarellhattarna kan användas för att fylla med något välsmakande. Det måste dock vara en mild smak, eftersom kantarellen i sig är så kryddig.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 dl korngryn, kokta
  • 16 kantarellhattar, stora
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar

Till servering:

  • färska basilikablad

potatisbollar

  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i smör och låt korngrynen fräsa med en stund. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg kantarellhattarna, några i taget, i kall stekpanna. Hetta upp och fräs till vätskan puttat bor. Fräs sedan i smör och krydda med salt och peppar. Rulla hattarna runt fyllningen som strutar.
  3. Lägg upp kantarellhattarna på fyra assietter. Dekorera med basilikablad och potatisbollar. Droppa över balsamvinäger öre servering.