Sallad Niçoise

5 röster
4
Sallad Niçoise
Foto: TV4

Sallad Niçoise är en riktig klassiker. Här är den tänkt som en förrätt, men dubblerar du receptet passar den även som huvudrätt. Servera salladen med rhode island-dressing eller en klassisk vinägrett.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g grönsallad
  • 1 burk tonfisk
  • 3 potatisar, kalla, kokta
  • 50 g kokta haricots verts
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 50 g sardellfilé
  • 2 tomater
  • 4 rädisor
  • 1 dl oliver
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skölj och strimla sallaten. Häll av vattnet eller oljan från tonfisken och dela den i bitar, låt även sardellerna rinna av.
  2. Låt bönorna rinna av väl. Skiva potatisen och rädisorna, skär äggen i halvor och skär tomaterna i klyftor
  3. Varva sallat, tonfisk, potatis, bönor, tomatklyftor, ägghalvor och rädisor i en skål eller fördela dem på 4 assietter. Garnera med oliver och sardeller.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...