Sallad Niçoise

Sallad Niçoise
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sallad Niçoise

5

9 ingredienser

Sallad Niçoise är en riktig klassiker. Här är den tänkt som en förrätt, men dubblerar du receptet passar den även som huvudrätt. Servera salladen med rhode island-dressing eller en klassisk vinägrett.

Ingredienser

portioner4
  • 250 g grönsallad
  • 1 burk tonfisk
  • 3 potatisar, kalla, kokta
  • 50 g kokta haricots verts
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 50 g sardellfilé
  • 2 tomater
  • 4 rädisor
  • 1 dl oliver

Gör så här

  1. Skölj och strimla sallaten. Häll av vattnet eller oljan från tonfisken och dela den i bitar, låt även sardellerna rinna av.
  2. Låt bönorna rinna av väl. Skiva potatisen och rädisorna, skär äggen i halvor och skär tomaterna i klyftor
  3. Varva sallat, tonfisk, potatis, bönor, tomatklyftor, ägghalvor och rädisor i en skål eller fördela dem på 4 assietter. Garnera med oliver och sardeller.