I samarbete med Santa Maria

Sallad med ugnsrostad brysselkål, grönkål och äpple

0 röster
40 min
4
Sallad med ugnsrostad brysselkål, grönkål och äpple

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Curry.

Curry krydda Santa Maria

Bjud på en matig vegetarisk sallad med gott tuggmotstånd och fylld av smaker från brysselkål, äpple, grönkål och valnötter.

Tips! För extra smak och matighet kan du ha stekt halloumi i salladen.

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 300 g grönkål
  • 2 röda äpplen
  • 2 tsk Santa Maria Curry
  • 2 dl valnötter
  • 2 schalottenlökar
  • 1 tsk Santa Maria Red Hot Chili Flakes
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 1 tsk salt
  • 1 dl torkade tranbär
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på varmluft på 200 grader.
  2. Skölj och ansa brysselkålen och lägg dem på en plåt. Blanda med med olja och salt. Tillaga i ugnen i cirka 15 minuter eller tills brysselkålen har mjuknat och fått fin färg.
  3. Skölj grönkålen och riv den i bitar. Stek på hög värme med olja och smaka av med salt.
  4. Skär äpplena i större kuber och stek på hög värme med lite olja. Avsluta med curry och salt.
  5. Rosta valnötterna i ugnen på 150 grader tills de får en jämn fin färg.
  6. Gör en dressing genom att finhacka schalottenlök och blanda med chiliflakes, olivolja, äppelcidervinäger, svartpeppar och salt.
  7. Lägg upp salladen i en skål och toppa med dressingen, valnötter och torkade tranbär.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...