Sallad med ugnsrostad brysselkål, grönkål och äpple

Sallad med ugnsrostad brysselkål, grönkål och äpple

12 ingredienser

40 min

Bjud på en matig vegetarisk sallad med gott tuggmotstånd och fylld av smaker från brysselkål, äpple, grönkål och valnötter.

Tips! För extra smak och matighet kan du ha stekt halloumi i salladen.

Curry krydda Santa Maria

Variera smakerna

I det här receptet använder vi Curry från Santa Maria.

Ingredienser

portioner
  • 500 g brysselkål
  • 300 g grönkål
  • 2 röda äpplen
  • 2 tsk Santa Maria Curry
  • 2 dl valnötter
  • 2 schalottenlökar
  • 1 tsk Santa Maria Red Hot Chili Flakes
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 1 tsk salt
  • 1 dl torkade tranbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på varmluft på 200 grader.
  2. Skölj och ansa brysselkålen och lägg dem på en plåt. Blanda med med olja och salt. Tillaga i ugnen i cirka 15 minuter eller tills brysselkålen har mjuknat och fått fin färg.
  3. Skölj grönkålen och riv den i bitar. Stek på hög värme med olja och smaka av med salt.
  4. Skär äpplena i större kuber och stek på hög värme med lite olja. Avsluta med curry och salt.
  5. Rosta valnötterna i ugnen på 150 grader tills de får en jämn fin färg.
  6. Gör en dressing genom att finhacka schalottenlök och blanda med chiliflakes, olivolja, äppelcidervinäger, svartpeppar och salt.
  7. Lägg upp salladen i en skål och toppa med dressingen, valnötter och torkade tranbär.
TIPS!
Kryddtips!
Curry krydda Santa Maria

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration.

Läs mer