Sallad med skivat kött och ljummen svartvinbärsdressing

25 m
4

Den här salladen kan göras hur enkel och hur lyxig som helst. Den blir god med enklare kött som fläskfilé eller lövbiff, gudomlig med tunna skivor av viltfilé eller oxfilé! /Monika

8 augusti 2015
25 m
4

Du behöver

  • 1 påse jungfrusallad
  • 0,5 huvud romansallad eller isbergssallad
  • 2 röda knipplökar
  • ca 350 g kött, t ex. lövbiff, fläskfilé, vilt- eller oxfilé
  • smör och sesamolja eller olivolja, till stekning
  • 200 g svamp, t ex kantareller eller champinjoner

Ljummen svart vinbärsdressing

  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • 1,5 dl svarta vinbär
  • 1 nypa salt

Till garnering

  • gräslök, fint klippt

Gör så här

  1. Fördela salladen på ett vackert fat.
  2. Strimla lökarna tunt och blanda ner i salladen.
  3. Skär lövbiffarna i strimlor, salta och peppra (används filé: salta, peppra och stek den hel. Skär den sedan i tunna skivor och fördela över salladen.). Stek lövbiffstrimlorna hastigt i smör och sesamolja. Vänd runt i pannan.
  4. Hetta upp en torr panna. Lägg i svampen. Tillsätt smöret när pannan tystnar. Blanda.
  5. Fördela biff och svamp på salladsbädden.
  6. Blanda vinäger och olja i en kastrull. Hetta upp, OBS! Den får inte koka då blir dressingen besk. Salta och rör ner bären. Häll dressingen över salladen. Garnera med gräslök och servera!
Kommentera receptet

Fler goda recept