Sallad med rökt fisk och ljummen lingondressing

4 röster
4
4

Du behöver

  • 1 påse jungfrusallad
  • 0,5 huvud romansallad eller isbergssallad
  • ca 150 g sockerärter
  • 350-400 g rökt fisk

Ljummen lingondressing

  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • 1,5 dl lingon
  • 1 nypa salt

Till garnering

  • dill eller dillkronor
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Fördela salladen på ett vackert fat.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och koka sockerärterna i 1 minut. Häll av och skölj i kallt vatten.
  3. Rensa fisken och fördela fiskbitarna över salladen tillsammans med sockerärterna.
  4. Blanda vinäger och olja i en kastrull. Hetta upp, OBS! Den får inte koka då blir dressingen besk. Salta och rör ner bären. Häll den ljumma dressingen över salladen. Garnera med dill och citronmeliss. Servera!
8 augusti 2015

Fler goda recept