Sallad med jordgubbar och fetaost

Sallad med jordgubbar och fetaost

10 ingredienser

20 min

Söta jordgubbar i kombination med salt fetaost och krispiga valnötter blir sommarens bästa sallad! Servera som sommarlunch, till midsommar eller som en del av buffén tillsammans med Briska Alkoholfri Fläder 0,5%.

Tips från Briska!
Briska Alkoholfri Fläder 0,5%.

Tips från Briska!

Servera gärna med Briska Alkoholfri Fläder 0,5%.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g jordgubbar
  • 250 g körsbärstomater (gärna i olika färger)
  • 65 g mâchesallad
  • 300 g fetaost
  • 75 g valnötter
  • 1 msk honung
  • 4 skivor surdegsbröd
  • olja, till stekning
  • crema di balsamico
  • olivolja

Gör så här

  1. Skölj och dela jordgubbarna och tomaterna i halvor eller kvartar. Lägg upp i en salladsskål tillsammans med salladen.
  2. Bryt fetaosten över salladen.
  3. Hacka valnötterna grovt och rosta i en torr panna. När de börjar få färg och lukta rostat, tillsätt honung och låt karamelliseras i några sekunder. Dra av från värmen.
  4. Rosta eller grilla surdegsbrödet.
  5. Strö nötterna över salladen och ringla över balsamico och olivolja. Servera med det rostade brödet och väl kyld Briska Alkoholfri Fläder 0,5%.
TIPS!
Fler tips!
Briska Västerbottenssnittar med sparris, silverlök och smetana

Fler tips!

Här hittar du fler tips och festliga recept från Briska Alkoholfri Cider.

Läs mer