Saftiga högrevsbiffar med ugnsbakad kål och rostad mandel

koket.se
Saftiga högrevsbiffar med ugnsbakad kål och rostad mandel
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Saftiga högrevsbiffar med ugnsbakad kål och rostad mandel

13 ingredienser

30 m

Koreanska biffar på högrevsfärs som serveras med ugnsrostad spetskål och knapriga mandlar. Det rivna päronet i färsen ger biffarna en härlig fruktighet.

Hittar du inte gochujangsås kan du ersätta den med sambal oelek eller sriracha.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 spetskål
  • 700 g högrevsfärs
  • 6 msk japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 päron, rivet
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 0,5 krm svartpeppar, nymald
  • 50 g smör
  • 0,5-1 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 0,5 dl rostade mandlar
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • neutral rapsolja, till ugnsrostning och stekning

Gör så här

  1. Dela kålen i 4 stora klyftor. Ringla över rapsolja och 2 msk soja och rosta i ugnen på 225 grader varmluft i 20-30 minuter tills den fått färg.
  2. Blanda 4 msk soja, strösocker, sesamolja, rivet päron, vitlök och svartpeppar. Lägg i högrevsfärs och blanda försiktigt samman. Forma till 4 lika stora biffar och stek i lite neutral
  3. rapsolja.
  4. Lyft upp biffarna och håll varma. Smält smöret i pannan som biffarna stekts i. Vispa ner gochujang och låt bubbla ihop. Smaka ev av med lite soja.
  5. Servera biffarna med den rostade kålen och häll sky över. Toppa med rostad mandel och bladpersilja.