Saftig vegansk morotskaka med frosting

Planti Saftig vegansk morotskaka med syrlig frosting
Foto: köket.se

Saftig vegansk morotskaka med frosting

16 ingredienser

45 m

En riktigt saftig vegansk morotskaka med syrligt god frosting. Ett bakverk som alltid är lika populärt till fikat!

Tips! Rosta kikärtorna som blir över i ugnen med lite olja och salt - det blir ett jättegott snacks!

Planti Greek Style Gurt
Planti greek style gurt produkt

Planti Greek Style Gurt

Allt du kan förvänta dig av en matgurt - fyllig, mild och härligt krämig.

Läs mer

Ingredienser

portioner10 - 12
  • 1 förp kikärtor, spadet [380 g]
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 morötter
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kardemummakärnor, stötta
  • 0,5 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl Planti Greek Style Gurt

Frosting

  • 1 dl Planti Greek Style Gurt
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 limefrukt, skalet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa kikärtsspadet med en elvisp till ett fast skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa.
  3. Skala och riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet. Vispa ner de rivna morötterna och farinsockret i kikärtsspadet.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och sikta ner i vispet. Vänd om med en slickepott till en jämn smet.
  5. Rör sist ner oljan och gurt och blanda till en jämn smet.
  6. Lägg bakplåtspapper i botten på en gratängform och stjälp upp smeten. Grädda i ugnen i 30-40 minuter (beroende på vilken form du använder). Ta ut och låt svalna.
  7. Rör samman florsocker och gurt. Bred frostingen på morotskakan när den svalnat och riv över lite limeskal.
TIPS!
Fler tips från Planti!
Planti Rödbetsburgare med vitlökssås

Fler tips från Planti!

5 enkla tips för att äta mer vego!

Läs mer