I samarbete med Planti Cooking

Saftig vegansk morotskaka med frosting

7 röster
45 m
10-12
Planti Saftig vegansk morotskaka med syrlig frosting
Foto: köket.se

En riktigt saftig vegansk morotskaka med syrligt god frosting. Ett bakverk som alltid är lika populärt till fikat!

Tips! Rosta kikärtorna som blir över i ugnen med lite olja och salt - det blir ett jättegott snacks!

Visa mer
45 m
10-12

Du behöver

  • 1 förp kikärtor (380 g), spadet
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 morötter
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 tsk bakpuvler
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • 0,5 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl Planti Greek Style Gurt Natural

Frosting

  • 1 dl Planti Greek Style Gurt Natural
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 lime, skalet
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa kikärtsspadet med en elvisp till ett fast skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa.
  3. Skala och riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet. Vispa ner de rivna morötterna och farinsockret i kikärtsspadet.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och sikta ner i vispet. Vänd om med en slickepott till en jämn smet.
  5. Rör sist ner oljan och gurt och blanda till en jämn smet.
  6. Lägg bakplåtspapper i botten på en gratängform och stjälp upp smeten. Grädda i ugnen i 30-40 minuter (beroende på vilken form du använder). Ta ut och låt svalna.
  7. Rör samman florsocker och gurt. Bred frostingen på morotskakan när den svalnat och riv över lite limeskal.
Tips!
Planti Rödbetsburgare med vitlökssås
31 maj 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...