Saftig banankaka med yoghurtfrosting

Saftig banankaka med yoghurtfrosting
Foto: Planti

Saftig banankaka med yoghurtfrosting

15 ingredienser

1 h

Banankaka är alltid en favorit på fikabordet, här toppad med en frisk frosting.

Planti soygurt vanilj
Planti produkt soygurt vanilj NY

Planti soygurt vanilj

Soygurt Vanilj är ett gott växtbaserat alternativ till yoghurt - underbart krämig och med en god smak av lyxig vanilj.

Läs mer

Ingredienser

portioner bitar

Banankaka

  • 75 g växtbaserat matfett
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk malen kanel
  • ca 1 krm salt
  • 3 bananer (medelstora väl mogna, gärna med brunprickigt skal)
  • 1,5 dl Planti Soygurt vanilj

Yoghurtfrosting

  • 1 dl Planti Greek Style Gurt
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Dekoration

  • pekannötter

Gör så här

Banankaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och mjöla en brödform som rymmer ca 1,5 liter.
  3. Smält smöret i en kastrull eller i mikron och låt svalna något.
  4. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, muscovadosocker, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke.
  5. Mosa bananerna och rör ner i mjölmixen tillsammans med Soygurten och det smälta smöret. Använd en ballongvisp, det är enklast.
  6. Häll ner smeten i den förberedda formen och grädda i 175 grader i ca 40-50 minuter. Känn efter med en sticka, kakan ska vara helt torra i mitten. Vänd ut banankakan ur formen och låt svalna helt.

Yoghurtfrosting

  1. Rör ihop samtliga ingredienser i en skål. Bred ut över banankakan. Dekorera eventuellt med pekannötter.
TIPS!
Fler tips från Planti!
Planti Saftig vegansk morotskaka med syrlig frosting

Fler tips från Planti!

Här hittar du fler goda vegorecept från Planti!

Läs mer