Saffranstorsk med tomat och fänkål

POPULÄRT
Maille Saffranstorsk med tomat och fänkål
Foto: Maille

Saffranstorsk med tomat och fänkål

19 ingredienser

60 m

En god rätt med klassiska smaker från saffran, tomat, dijonsenap och torsk som serveras med en senapskräm. Lika god till vardag som till fest.

Ingredienser

portioner

Saffranstorsk

  • 4 bitar torsk (à 125 g)
  • 0,5 g saffran
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk Maille Original dijonsenap
  • 2 msk matolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 msk chiliflakes
  • 1 dl vitt vin
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g färdigkokta vita bönor
  • 1 fänkål
  • 1 rödlök
  • salt
  • peppar

Senapskräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk Maille Original dijonsenap
  • 2 tsk citron, skal
  • 2 msk citron, saft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda salt och saffran. Gnid sedan in torskbitarna med saffranssaltet. Lägg på en tallrik, plasta och ställ in i kylen.
  3. Fräs schalottenlökar, dijonsenap original och vitlök i olja i en kastrull på medelvärme tills de blir mjuka. Tillsätt chiliflakes och paprikapulver och låt fräsa i ca 2 minuter. Tillsätt därefter vitt vin och reducera tills bara 1/3 återstår.
  4. Häll ner tomater och bönor i kastrullen och låt koka upp. Sjud i ca 3 minuter.
  5. Placera fänkål och rödlök i en ugnsfast form med snittytan upp. Häll över tomatsåsen och täck med folie, sätt in i ugnen i 15 minuter.
  6. Blanda ihop ingredienserna till senapskrämen, smaka av med salt och peppar och ställ i kylen.
  7. Ta ut formen ur ugnen och lägg fiskbitarna på toppen, täck med folie igen. Sätt in i ytterligare 10-15 minuter eller tills fisken är klar.
TIPS!
Maille Hummer thermidor

Tips till festen?

**_[Här har vi samlat fler goda & festliga recept >>](https://www.koket.se/maille)_**