I samarbete med Maille

Saffranstorsk med tomat och fänkål

9 röster
60 m
4
Maille Saffranstorsk med tomat och fänkål
Foto: Maille

En god rätt med klassiska smaker från saffran, tomat, dijonsenap och torsk som serveras med en senapskräm. Lika god till vardag som till fest.

Visa mer
60 m
4

Du behöver

Saffranstorsk

  • 4 bitar torsk á 125 g
  • 0,5 g saffran
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk Maille Original Dijonsenap
  • 2 msk matolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 msk chiliflakes
  • 1 dl vitt vin
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g färdigkokta vita bönor
  • 1 fänkål
  • 1 rödlök
  • salt och peppar

Senapskräm

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk Maille Original Dijonsenap
  • 2 tsk citronskal
  • 2 msk citronsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda salt och saffran. Gnid sedan in torskbitarna med saffranssaltet. Lägg på en tallrik, plasta och ställ in i kylen.
  3. Fräs schalottenlökar, dijonsenap original och vitlök i olja i en kastrull på medelvärme tills de blir mjuka. Tillsätt chiliflakes och paprikapulver och låt fräsa i ca 2 minuter. Tillsätt därefter vitt vin och reducera tills bara 1/3 återstår.
  4. Häll ner tomater och bönor i kastrullen och låt koka upp. Sjud i ca 3 minuter.
  5. Placera fänkål och rödlök i en ugnsfast form med snittytan upp. Häll över tomatsåsen och täck med folie, sätt in i ugnen i 15 minuter.
  6. Blanda ihop ingredienserna till senapskrämen, smaka av med salt och peppar och ställ i kylen.
  7. Ta ut formen ur ugnen och lägg fiskbitarna på toppen, täck med folie igen. Sätt in i ytterligare 10-15 minuter eller tills fisken är klar.
13 december 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept