Himmelsk saffranssill

1 röst
4
Saffranssill

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Saffran.

Saffran krydda Santa Maria
4

Du behöver

  • 0,5 citron, skalet av
  • 1 förp Santa Maria Saffran
  • 2 krm Santa Maria Red Hot Chili Flakes
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk citronsaft
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 förp 5-minuterssill

Gör så här

  1. Riv försiktig av det yttersta skalet från halva citronen, utan att få med det vita.
  2. Lägg saffran, chiliflakes, pressad vitlök, citronskal och juice i en skål. Blanda samman så att saffranet löser sig i vätskan.
  3. Rör i crème fraiche.
  4. Låt sillen rinna av och skär den i bitar.
  5. Lägg försiktigt sillbitarna i lagen. Smaka av om salt behöver tillsättas.
  6. Häll över den inlagda sillen i en ren glasburk och låt stå i kylskåp minst en timme, men gärna över natten innan den serveras.
23 mars 2020