Saffranspäron med vaniljsås och kanderade nötter

3 röster
ca 20 m
Visa mer
ca 20 m

Du behöver

  • 4 päron
  • 0,5 l vatten
  • 0,5 g saffran
  • 3 msk honung
  • 1 dl nötter
  • salt
  • färsk mynta

Vaniljsås

  • 5 dl kvarg
  • 2 msk honung
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Skala, kärna och klyfta päronen.
  2. Koka upp vatten, honung och saffran. Sjud päronen ca 5 min tills de är lite al dente.
  3. Värm honung med nötter och salt i stekpanna tills gyllenbruna.
  4. Blanda ingredienserna till vaniljsåsen och servera över päronen, med nötter och färsk mynta på toppen.
29 november 2015
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept