Saffranskola med mandlar

Saffranskola med mandlar

7 ingredienser

45 min

Försvinnande god kola med saffranskola som hör julen till. Slå gärna in kolorna och ge bort i present tillsammans med Blossa Sparkling & Spices Alkoholfri!

Blossa Sparkling & Spices Alkoholfri
Blossa sparkling & spices alkoholfri

Blossa Sparkling & Spices Alkoholfri

Trevlig doft av glöggkryddor och citrustoner. Servera väl kyld i ett champagneglas till årets glöggmingel!

Läs mer

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 0,5 g saffran
  • 1 dl marconamandel, finhackad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna förutom mandlarna i en stor tjockbottnad kastrull. Rör om och låt det sjuda på medelhög värme tills det nått 120 grader. Rör i de hackade mandlarna.
  2. Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll i kolasmeten. Låt svalna i rumstemperatur i ett par timmar innan du skär upp kolan i bitar.
  3. Slå gärna in kolorna i smörpapper och ge bort i present tillsammans med Blossa Sparkling & Spices Alkoholfri.
TIPS!
Alkoholfritt tips från Blossa
Blossa header

Alkoholfritt tips från Blossa

[Se flera goda och inspirerande rätter till glöggstunderna i december](http://koket.se/blossa)

Läs mer