Saffranskokta päron med havtorns- och apelsinkräm

Underbart dessert med saffranskokta päron som serveras med apelsinkräm smaksatt med choklad och havtorn.

24 december 2016

Du behöver

Päron med saffran

  • 3 päron
  • 500 g vatten
  • 200 g råsocker
  • 100 g havtornsjuice
  • 0,5 apelsin, saft och skal av
  • 0,5 vaniljstång
  • 0,5 g saffran

Apelsin- och havtornskräm med choklad

  • 400 g apelsinsaft
  • 0,5 apelsin, rasp av
  • 100 g havtornspuré/-saft
  • 0,5 vaniljstång
  • 120 g socker
  • 120 g äggula
  • 40 g majsstärkelse
  • 1 tsk smör
  • 50 g manjarichoklad (ljus choklad)

Servering

  • pepparkakor, mandelmusslor eller andra småkakor

Gör så här

  1. Saffranskokta päron
    Blanda ihop lagen och koka päronen långsamt tills de är mjuka. Låt svalna i lagen.
  2. Apelsin- och havtornskräm med choklad
    Koka apelsinsaft, rasp av apelsin, havtornsjuice samt vaniljstång.
  3. Vispa upp äggula och råsocker med majsstärkelse.
  4. När saften kokat upp dra kastrullen åt sidan och tillsätt äggblandningen, vispa väl och ställ tillbaka kastrullen på spisen och låt koka upp ordentligt under omrörning.
  5. Tillsätt smöret samt chokladen och blanda väl häll därefter ut på bleck och ställ i kyl med plast på.
  6. Servering
    Servera päronet med chokladkräm samt lite krossade pepparkakor eller småkakor eller mandelmusslor.
Kommentera receptet

Fler goda recept