Saffranskaka med nötter och russin

Mjuk saffranskaka med russin, hasselnötter och hackad mandel.

22 december 2017

Du behöver

  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1,2 dl vetemjöl
  • 0,7 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk
  • 20 g smör
  • 0,5 g saffran
  • 1 dl mandelmjöl, till formarna
  • 2 msk hackad mandel
  • 2 msk russin
  • 3 msk hackade hasselnötter

Gör så här

  1. Smörj och strössla tre små formar, ca 10 cm i diameter eller en större form med mandelmjöl. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Värm under tiden smöret, mjölk och saffran.
  3. Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner i smeten. Vänd även i mjölken. Blanda snabbt i nötterna och russin.
  4. Häll upp i formar och baka av i ca 25 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept