I samarbete med God Morgon

Saffransgranola med blodapelsin och mörk choklad

Spela video Saffransgranola med blodapelsin och mörk choaklad
Foto: köket.se
35 m

Du behöver

  • 5 dl havregryn
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl mandel, grovhackad
  • 1,5 dl God Morgon EKO Orange red
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk olja, neutral
  • 2 msk honung
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda havregryn, linfrö, kokosflingor, pumpakärnor och mandel i en bunke.
  3. Rör ihop juice, saffran, vaniljpulver, olja, honung och salt tills allt löst sig och blandats. Häll vätskan över grynblandningen och rör om noga.
  4. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 25-30 minuter. Låt svalna och blanda sedan med choklad och russin
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från God Morgon

Visa alla recept från God Morgon