Saffransgranola med blodapelsin och mörk choklad

Saffransgranola med blodapelsin och mörk choaklad
Foto: köket.se

Saffransgranola med blodapelsin och mörk choklad

13 ingredienser

35 m

Julens godaste frukostgranola smaksatt med blodapelsinjuice, saffran och mörk choklad!

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl sötmandel, grovhackad
  • 1,5 dl God Morgon EKO Orange red
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk olja, neutral
  • 2 msk honung
  • 0,5 krm salt
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda havregryn, linfrö, kokosflingor, pumpakärnor och mandel i en bunke.
  3. Rör ihop juice, saffran, vaniljpulver, olja, honung och salt tills allt löst sig och blandats. Häll vätskan över grynblandningen och rör om noga.
  4. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 25-30 minuter. Låt svalna och blanda sedan med choklad och russin