Saffransbiscotti med citron och olivolja

Du behöver

  • 2,5 dl mandlar
  • 6 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 1 dl + 2 msk olivolja
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,5 citron, zesten
  • 2 msk mörk rom
  • 0,5 g saffran

Gör så här

  1. Rosta mandlarna i en stekpanna. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Häll mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål. Rör tills allt blandats.
  3. Tillsätt ägg, olja, vanilj och citronzest.
  4. Häll romen i ett glas och tillsätt saffran. Rör tills den löst sig. Ha ner romblandningen i skålen med övriga ingredienser och rör till en klumpfri smet.
  5. Tillsätt mandlarna, arbeta in dem.
  6. Täck en plåt med bakplåtspapper. Forma hälften av degen som en limpa. Den kommer rinna ut, det är ingen fara. Grädda i mitten av ugnen cirka 45-60 minuter. Kakan ska vara torr i mitten men inte fått så mycket färg.
  7. Ta ur, låt svalna, skiva upp och grädda därefter skivorna några minuter så de blir helt torra och knapriga. Upprepa med andra halvan av degen.
  8. Förvaras i rumstemperatur i en lufttät låda.
Kommentera receptet

Fler goda recept