Mutti Så väljer du rätt tomatsås till rätt pizzabotten headerMutti Logotype Svg

Så väljer du rätt tomatsås till rätt pizzabotten

Visste du att det inte finns någon tomatsås som passar till varje pizza? Lär dig vilken tomatsås som passar till vilken typ av pizzabotten och till vilken ugnstemperatur. Då har du knäckt hemligheten till den perfekta pizzan!
koket.se
Mutti Så väljer du rätt tomatsås till rätt pizzabotten header

Ofta lägger vi stort fokus på att välja toppings på pizzan, när vi egenltigen borde starta med grunden - rätt val av tomatsås! Den napolitanska pizzan med en tunn botten och fluffiga kanter ska tillagas i riktigt heta temperaturer - allra helst i en pizzaugn i 400 grader. Då behövs en tomatsås med mycket naturlig vätska så att den inte hinner dunsta och bli torr. Då är Mutti Pelati det perfekta valet!

En tjockare pizza, som den klassiska hemmapizzan vi lagar i vanlig ugn behöver en lite mer koncentrerad tomatsås med mindre vätska. Bra exempel på pizzasås som passar till denna typ av pizza är Mutti polpa eller Mutti Aromatisk pizzasås.

Är du mest förtjust i en tunn och krispig pizza, så som man gör dem i norra italien? Då ska du välja en ännu mer koncentrerad sås så pizzan behåller krispigheten. Om du skulle använda samma sås som för napolitansk pizza, skulle den krispiga pizza bli helt soggig och blöt. Till en tunn och krispig pizza är Mutti Passata det bästa valet.

När du vet vilken typ av deg du siktar på (tunn eller tjock) och vilken typ av ugn du har (vanlig eller pizzaugn) har du allt du behöver för att välja rätt tomatsås! Enkla hemmaknep för pizzabakning på proffsnivå!

Se recept här nedan.

Recept