Så enkelt gör du saftigaste julskinkan!

Så enkelt gör du saftigaste julskinkan!

4 ingredienser

Med Mor Matildas Rimmade julskinka blir det hur lätt som helst att göra din egen julskinka! Bara att stoppa in i ugnen med stekpåsen på, och du får en saftig och helt gudomligt god skinka till julbordet.

Jultips från Jakobsdals!
Jakobsdals rimmade julskinka

Jultips från Jakobsdals!

God jul önskar Jakobsdals - Här hittar du Mor Matildas rimmade julskinka i din butik

Läs mer

Ingredienser

  • 1 Mor Matildas rimmade julskinka

Griljering

  • 1 ägg
  • 2 msk sötstark senap
  • ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 80 grader.
  2. Ta bort det svarta nätet. Låt stekpåsen vara kvar. Lägg skinkan med sin stekpåse i en ugnssäker form.
  3. Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar i den tjockaste delen. Ställ in formen i ugnen. Undvik att stekpåsen vidrör något värmeelement. Ta ut skinkan när termometern visar 70 grader.
  4. Ställ skinkan svalt någon timma, gärna i kylskåpet. Ta bort stekpåsen och det inre nätet.

Griljering

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 1 ägg med 2 msk sötstark senap och pensla skinkan. Sprid över ströbrödet och griljera i ca 10 minuter eller tills skinkan är gyllenbrun.