I samarbete med PAUL OCH THOM

Så gör du bästa charkbrickan!

11 röster
20 m
10-20
Så gör du bästa charkbrickan!
Foto: Köket

Imponera med den bästa charkbricka där du har en fantastisk blandning av smaker och texturer. Tapas kvällen blir både gos och enkel med tapas från Paul & Thom!

Visa mer
20 m
10-20

Du behöver

  • 1 bit Paul&Thom Parmigiano Reggiano
  • 1 förp Paul&Thom ostfyllda röd peperoni
  • 1 förp Paul&Thom ostfyllda oliver
  • 1 förp Paul&Thom tapas mangchego-ost
  • 1 skvätt Paul&Thom dadelbalsamico
  • 1 förp Paul&Thom ölkorv med vitlök
  • 1 förp Paul&Thom tapas trio chark
  • 1 förp Paul&Thom grissini
  • 1 förp frökex
  • 200 g färska jordgubbar
  • 2 fikon
  • 2 päron
  • 1 dl rostade mandlar
  • 1 dl valnötter
  • 3 rostade ciabattas

Gör så här

  1. För bästa charkbrickan gäller det att hitta en blandning mellan smaker, salt, sött och olika texturer.
  2. Chark ska gärna ligga framme i rumstemperatur ett tag, så att inte det inte trasas sönder när du lägger upp skivorna.
  3. Manchegon blir extra god med några droppar söt dadelbalsamico.
  4. Dela ner frukten till lagom stora ”ätbitar” och lägg ut frukten tillsammans med ostarna och korvarna så de får en naturlig plats på charkbrickan.
  5. Rosta gärna brödet rätt hårt så det blir en krispig textur till den lena osten.
3 april 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept