I samarbete med PAUL OCH THOM

Så gör du bästa charkbrickan!

10 röster
20 m
10-20
Så gör du bästa charkbrickan!
Foto: Köket
20 m
10-20

Du behöver

  • 1 bit Paul&Thom Parmigiano Reggiano
  • 1 burk Paul&Thom ostfyllda röd peperoni
  • 1 burk Paul&Thom ostfyllda oliver
  • 1 pkt Paul&Thom tapas mangchego-ost
  • 1 skvätt Paul&Thom dadelbalsamico
  • 1 pkt Paul&Thom ölkorv med vitlök
  • 1 pkt Paul&Thom tapas trio chark
  • 1 pkt Paul&Thom grissini
  • 1 pkt frökex
  • 200 g färska jordgubbar
  • 2 fikon
  • 2 päron
  • 1 dl rostade mandlar
  • 1 dl valnötter
  • 3 rostade ciabattas

Gör så här

  1. För bästa charkbrickan gäller det att hitta en blandning mellan smaker, salt, sött och olika texturer.
  2. Chark ska gärna ligga framme i rumstemperatur ett tag, så att inte det inte trasas sönder när du lägger upp skivorna.
  3. Manchegon blir extra god med några droppar söt dadelbalsamico.
  4. Dela ner frukten till lagom stora ”ätbitar” och lägg ut frukten tillsammans med ostarna och korvarna så de får en naturlig plats på charkbrickan.
  5. Rosta gärna brödet rätt hårt så det blir en krispig textur till den lena osten.
3 april 2018

Fler goda recept