Så får du maten att hålla längre

Slänger du ofta in maten lite huller om buller i kylskåpet när du kommer hem med matkassarna? Det är lätt hänt. Men det finns faktiskt några viktiga saker att tänka på om du vill få maten att hålla lite längre.

Visste du att sparris mår bäst av att förvaras som snittblommor i ett glas vatten? Eller att ägg håller ungefär en månad längre om de förvaras i kylen istället för i rumstemperatur? Bananer håller längre om du virar lite plastfolie runt stjälken och mjölk går utmärkt att frysa in! Ja, det finns många tips och trix för att få maten att hålla längre. Här är de allra viktigaste!

Rätt temperatur och rätt plats

Enkelt sagt – ju kallare maten förvaras desto längre håller den. Temperaturen ska gärna ligga på +4 grader i kylskåpet och  -18 i frysen.

Kött, fågel och fisk ska gärna stå på den kallaste platsen i kylskåpet. Även mejeriprodukter ska stå kallt.  Brukar du ställa mjölkpaketet i dörren? Där är det i många kylskåp som varmast och det bör undvikas. 

Rotfrukter, kål och potatis kan lagras och håller länge i en grönsakslåda i kylskåpet medan grönsaker som sallad, tomat och gurka är lite ömtåligare. De är bättre att förvara mer luftigt och synligt - så de faktiskt äts upp i tid och inte glöms bort. 

​​

Samsung Bespoke har ett All-Around Cooling-system* som fördelar kylan jämnt i hela kylen, till och med i dörren! På så sätt håller sig matvarorna fräscha oavsett var du placerar dem, de kyls ner effektivt och håller sig fräscha längre. I grönsakslådan kan du dessutom justera fuktigheten så du skapar en perfekt förvaring för frukt och grönt.

Frys in det som håller på att bli över

Många livsmedel kan du faktiskt frysa in. Kött, fisk och fågel går såklart bra, men även många mejeriprodukter. Mjölk går utmärkt att frysa, ost som håller på att gå ut kan du riva och lägga i påsar i frysen. Frukt och grönsaker kan skalas och delas i mindre bitar. Skalad och skivad banan är perfekt att ha i frysen! Funkar lika bra till smoothies som snabb och nyttig glass. Med Bespokes No frost-system* behöver du dessutom aldrig frost av frysen - så lyxigt!

Håll ordning och reda i kylskåpet​

Håll ordning och reda i kyl och frys så blir det enklare att se vad du har hemma och du minskar risken att råvaror glöms bort och blir gamla. Här kan du läsa våra bästa tips på smart förvaring i kyl och frys!

Välj kylskåp efter just ditt behov​

Är ni en stor familj? Är du ofta bortrest? Lever du i singelhushåll eller är väldigt matintresserad? Givetvis har alla hem olika behov av matförvaring och med rätt kyl- och frys kan du undvika att mat slängs! Med Samsung Bespoke kan du välja produkttyper, färger och material som passar just ditt  behov. Läs mer om Samsung Bespoke här!

*All-Around Cooling fördelar kylan jämt i hela kylen, inklusive dörren, så matvarorna håller sig fräscha oavsett var de placeras. Genom att cirkulera kalluft och kontinuerligt kontrollera temperaturen säkerställer All-Around Cooling att matvarorna på hyllorna kyls effektivt och håller sig fräscha längre.”

*No Frost-tekniken upprätthåller en konstant, optimal temperatur i hela kylen och stoppar ansamling av is på matvaror, så att maten alltid smakar fräscht.


Läs mer om Samsung Bespoke

Samsung BeSpoke header 5 saker att tänka på när du väljer kyl
Artikel

5 saker att tänka på när du väljer kyl

Det är inte varje dag man köper ny kyl och frys. Vad är då viktigt att tänka på?...

Samsung bespoke flyttbar låda
Artikel

Smart förvaring i kyl och frys

Är det allmänt kaos i ditt kylskåp? Svårt att hitta och strukturera upp? Med smarta...

Samsung bespoke dubbel kyl-frys
Artikel

Kylskåpet du villhöver!

Att välja rätt kyl och frys är ett stort projekt i sig och det finns mycket som ska...

Samsung Så får du maten att hålla längre
Artikel

Så får du maten att hålla längre

Slänger du ofta in maten lite huller om buller i kylskåpet när du kommer hem med...