Så brygger du en perfekt kopp kaffe
1. Vik filtret

Vik perforeringen som finns längs kanterna på filtret. Då passar det bättre i filterhållaren. Annars kan vattenkanaler bildas och kaffet rinner över filterkanten och späda ut kaffet.
2. Fukta kaffefiltret
Då suger inte filtret upp kaffe under bryggningen och eventuella bismaker från filtret sköljs bort. (Vissa oblekta filter kan ge ifrån sig en "träig smak", syrablekta filter rekommenderas).
3. Häll upp kallt och färskt vatten
Häll upp kallt vatten direkt från kranen. Då är vattnet fräscht och kaffet blir godast
4. Välj ett bra kaffe...
Det finns lika många kaffesorter som smaker, men välj gärna ett UTZ-certifierat kaffe som är hållbart och med 100% spårbarhet.
5. Dosera rätt
Dosera 7 g kaffe per kopp. Ett kaffemått är en bra riktlinje men allra bäst blir det om du väger kaffet. Är det ett starkare kaffe du vill ha? Då hjälper det inte med en extra skopa, utan välj ett kaffe med mörkare rostning i. Annars riskerar kaffet att få en besk smak istället.
6. Förvara rätt
Förvara kaffet i en tättslutande burk som skyddar från syre, sol och värme. Förvara inte i kylskåp! Men gärna mörkt och svalt. Konsumera medan kaffet är färskt.