Så brygger du en perfekt kopp kaffe 3Russell Hobbs logo svg

Hemliga knepen - så brygger du perfekt kaffe

Att brygga en kopp kaffe kan de flesta göra i sömnen, men har du koll på knepen för att få till den där helt perfekta koppen bryggkaffe? Så här gör du!

1. Vik och fukta filtret

Det kan tyckas onödigt, men glöm inta att vika perforeringen längs filtret! Då passar det bättre i filterhållaren och inget vatten riskerar att rinna ut. Om du dessutom fuktar kaffefiltret så suger det inte upp kaffe under bryggningen. Eventuella bismaker från filtret blir ett minne blott!

2. Använd kallt, färskt vatten

Visste du att varmt vatten direkt från kranen inte klassas som livsmedel? Varmt vatten kan innehålla onyttiga metaller och andra avlagringar från rör och varmvattenberedare. Häll därför alltid upp kallt vatten direkt från kranen, då är vattnet fräscht och kaffet blir som allra godast!

3. Dosering är a och o

Dosera 7 g kaffe per kopp. Ett kaffemått är en bra riktlinje men allra bäst blir det om du väger kaffet.  Är du ute efter starkare kaffe så hjälper det inte med en extra skopa, då riskerar kaffet att få en besk smak. Välj ett kaffe med mörkare rostning i istället. Har du en Russell Hobbs Attentiv Kaffebryggare? Grattis - då kan du välja att brygga extra starkt kaffe direkt på bryggarens digitala display!

Russell Hobbs kaffebryggare miljö_ny

4. Välj ett bra kaffe...

Det finns lika många kaffesorter som smaker, men välj gärna ett UTZ-certifierat kaffe som är hållbart och med 100% spårbarhet.

5. ... och förvara det på rätt sätt

Förvara kaffet i en tättslutande burk som skyddar från syre, sol och värme. Förvara inte i kylskåp, men gärna mörkt och svalt. Konsumera medan kaffet är färskt och doftar gott!

Så brygger du en perfekt kopp kaffe - 4

6. Skumma mjölken

Skummad mjölk sätter pricken över i:et! Du skummar enkelt mjölken för hand i en kastrull, eller direkt i den utfällbara mjölkskummaren i din Russell Hobbs Attentiv Kaffebryggare.

7. Lyxa med cold brew

Cold brew - eller kallbryggt kaffe - har blivit allt mer populärt senaste åren. Kallbryggning går ut på att blötlägga grovmalet kaffe i kallt vatten för att långsamt extrahera smakerna och koffeinet. Det gör att bitterhet och fettsyror inte plockas upp på samma sätt - istället framhävs de söta aromerna. I Russell Hobbs Attentiv Kaffebryggare kan du brygga cold brew direkt i bryggaren. Spara sedan kaffet i kylen och avnjut i flera dagar!

Så brygger du en perfekt kopp kaffe - 5

Härliga kaffe-recept från Russell Hobbs

Russell Hobbs Cold brew cremè brûlée-shake
Russell Hobbs Overnight oats med cold brew
ENKELT
Russell Hobbs Polkakaffe med skummad mjölk