I samarbete med Paulig

Så brygger du en perfekt kopp kaffe

Att brygga en kopp kaffe kan de flesta göra i sömnen, men har du koll på knepen för att få till den där helt perfekta koppen bryggkaffe? Så här gör du!


1. Vik filtret

Vik perforeringen som finns längs kanterna på filtret. Då passar det bättre i filterhållaren. Annars kan vattenkanaler bildas och kaffet rinner över filterkanten och späda ut kaffet.

2. Fukta kaffefiltret

Då suger inte filtret upp kaffe under bryggningen och eventuella bismaker från filtret sköljs bort. (Vissa oblekta filter kan ge ifrån sig en "träig smak", syrablekta filter rekommenderas).

3. Häll upp kallt och färskt vatten

Häll upp kallt vatten direkt från kranen. Då är vattnet fräscht och kaffet blir godast

4. Välj ett bra kaffe...

This Cup Counts är gjort på noga utvalda bönor i jämn storlek. Därmed blir rostningen jämn och bönorna får samma karaktär. Det är också Slowroasted för ett välbalanserat kaffe, UTZ-certifierat, hållbart och med 100% spårbarhet.

…Där varje kopp räknas!

För varje kilo This Cup Counts som säljs går 20 kr till lokala ideella organisationer i Sverige – Nattskiftet, Hela Sverige Rullar och äldrekontakt.

5. Dosera rätt

Dosera 7 g kaffe per kopp. Ett kaffemått är en bra riktlinje men allra bäst blir det om du väger kaffet.  Är det ett starkare kaffe du vill ha? Då hjälper det inte med en extra skopa, utan välj ett kaffe med mörkare rostning i. Annars riskerar kaffet att få en besk smak istället.

6. Förvara rätt

Förvara kaffet i en tättslutande burk som skyddar från syre, sol och värme. Förvara inte i kylskåp! Men gärna mörkt och svalt. Konsumera medan kaffet är färskt.


Så gör du sommarens godaste kaffedrink!

Prova att göra denna fantastiskt goda kaffedrink med jordgubb och vit choklad >>


Gott med kaffe