Lolo shach

Lolo shach
Foto: Jens Nordström

Lolo shach

Av: Ruzena Horvat

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

En härlig gryta full av smaker, serveras med sidfläsk.

Ingredienser

  • 1 kg vitkål
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 morot
  • 3 l vatten
  • 3 msk salt
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk margarin
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl olja
  • 1 förp krossade tomater [ca 400 g]
  • 3 msk röd paprikapulver
  • 4 msk Vegeta (allkrydda)
  • 1 kg sidfläsk

Gör så här

  1. Koka upp vattnet.
  2. Strimla vitkålen, morötterna, den röda paprika och den röda chilin.
  3. När vattnet kokar, lägg i köttet och en matsked salt och hälften av vegetan.
  4. Låt köttet koka i 20 minuter.
  5. Tag därefter upp köttet och lägg det på en långpanna.
  6. Gnid svålen med resterande saltet, en matsked vegeta och en matsked paprikapulver.
  7. Ös på med olja och en halv liter av kokspadet.
  8. Sätt in i ugnen på 200 grader i 30 minuter.
  9. Häll i de strimlade grönsakerna i vattnet och låt koka i 30 minuter.
  10. Gör en redning av smält margarin. Smält margarinet och rör ner mjöl och röd paprika.
  11. Tillsätt mjölk under omrörning, lite i taget.
  12. Låt koka några minuter och passa såsen noga så att den inte bränner vid. Använd gärna en teflonkastrull och vispa ofta.
  13. När den är klar häll försiktigt i soppa och blanda.
  14. Låt koka i 10 min.
  15. Servera soppan tillsammans med köttet!