Nässelbuljong med morötter och stekt gös

0 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 l nässlor
  • 1 st lök
  • 0,25 st vaniljstång
  • 0,5 l vatten
  • 50 g smör
  • 0,5 st citron
  • 8 st morötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g gös i filet
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Hacka löken och stek den i lite smör med hackad vaniljstång.
  2. Tillsätt vatten, salt och peppar och koka ett par minuter.
  3. Sedan tillsätts nässlorna, det kokas upp och mixas med smör, salt, peppar och citronsaft.
  4. Serveras med morötterna som ska delas på längden, kokas i saltvatten och sedan smaksättas med lite smör, finriven vitlök, salt och peppar.
  5. Till får man också en bit gös som är stekt i smör och bara på ena sidan.
  6. Salt och peppar skall på där också.
11 april 2008

Fler goda recept