Kyckling med gröna oliver och ärter

Kyckling med gröna oliver och ärter
Foto: Charlotte Gawell
Rune Kalf Hansen
Rune Kalf Hansen

Kyckling med gröna oliver och ärter

Av: Rune Kalf Hansen

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

Ekologiska kycklingar är stora, därför räcker det med två lårfiléer. Kycklinglåren använder jag eftersom de är goda, saftiga och smakrika.

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklinglårfiléer, delade i 2 delar (600 g)
  • 4 timjanskvistar
  • 1 l gröna ärtor [500 g]
  • 2 dl oliver med kärna
  • 50 g smör
  • salt
  • peppar
  • fuktigt steksnöre

Gör så här

  1. Krydda insidan av kycklingbitarna med salt och peppar. Lägg en timjanskvist på varje kycklingbit. Fukta steksnöret så att det inte tar eld. Knyt ihop bitarna med steksnöret. Salta och peppra på utsidan. Grilla kycklingen. Den kan också stekas i stekpanna eller ugn ockå, cirka 20 minuter.
  2. Koka upp saltat vatten. Lägg i ärterna och koka dem i 2 minuter. Slå av vattnet och tillsätt oliver, kapris, smör, salt och peppar. Servera ärterna med kycklingen.