Rucolasallad med pinjenötter och gula russin

Rucolasallad med pinjenötter och gula russin
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Rucolasallad med pinjenötter och gula russin

9 ingredienser

10 min

Idéen till den här salladen har jag snott från en löjligt mysig restaurang i Barcelona. Det är därför man alltid ska fota allt man äter så man kan komma ihåg varenda upplevelse och laga rätterna igen. När jag äter den känns det alltid som jag sitter på ett soligt torg och är kär. /Jessica

Ingredienser

portioner
  • 1 dl gula russin
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 äpple
  • 65 g rucolasallad
  • 65 g mâchesallad
  • 0,5 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Blanda russin, olja, äppelcidervinäger, salt och peppar i botten på en skål.
  2. Dela, kärna ur och skiva äpplet tunt. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  3. Lägg salladen i skålen och blanda om med rena händer. Toppa med pinjenötterna och servera direkt