Rotfruktscarpaccio med gari- och wasabicrème

1 röst
4-6

Enkel carpaccio som du gör på persiljerot eller palsternacka. Servera med kräm på ingefära och wasabi samt vattenkrasse.

Visa mer
4-6

Du behöver

  • 2 persiljerötter eller palsternacka
  • 1 knippe vattenkrasse
  • 1 msk soja
  • 1 msk sesamolja

Wasabi- och garicrème

  • 2 dl crème fraiche eller smetana
  • 1 msk wasabi
  • 2 msk gari, finhackad
  • salt

Gör så här

  1. Borsta persiljeroten/palsternackan. Hyvla den tunt och marinera i soja och sesamolja , rör runt så den blir lite lagom ”rå”. Lägg ut på ett fat.
  2. Blanda ingredienserna till gari- och wasabikrämen, önskas mer styrka så addera gari och wasabi.
  3. Lägg ut carpaccion på ett fat, toppa med krämen och vattenkrasse.
23 februari 2017
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...