Rotfruktscarpaccio med gari- och wasabicrème

1 röst
4-6

Enkel carpaccio som du gör på persiljerot eller palsternacka. Servera med kräm på ingefära och wasabi samt vattenkrasse.

Visa mer
4-6

Du behöver

  • 2 persiljerötter eller palsternacka
  • 1 knippe vattenkrasse
  • 1 msk soja
  • 1 msk sesamolja

Wasabi- och garicrème

  • 2 dl crème fraiche eller smetana
  • 1 msk wasabi
  • 2 msk gari, finhackad
  • salt

Gör så här

  1. Borsta persiljeroten/palsternackan. Hyvla den tunt och marinera i soja och sesamolja , rör runt så den blir lite lagom ”rå”. Lägg ut på ett fat.
  2. Blanda ingredienserna till gari- och wasabikrämen, önskas mer styrka så addera gari och wasabi.
  3. Lägg ut carpaccion på ett fat, toppa med krämen och vattenkrasse.
23 februari 2017

Laddar fler recept