Rotfruktscarpaccio med gari- och wasabicrème

4 - 6

Du behöver

  • 2 persiljerötter eller palsternacka
  • 1 knippe vattenkrasse
  • 1 msk soja
  • 1 msk sesamolja

Wasabi- och garicrème

  • 2 dl crème fraiche eller smetana
  • 1 msk wasabi
  • 2 msk gari, finhackad
  • salt

Gör så här

  1. Borsta persiljeroten/palsternackan. Hyvla den tunt och marinera i soja och sesamolja , rör runt så den blir lite lagom ”rå”. Lägg ut på ett fat.
  2. Blanda ingredienserna till gari- och wasabikrämen, önskas mer styrka så addera gari och wasabi.
  3. Lägg ut carpaccion på ett fat, toppa med krämen och vattenkrasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Mandoliner från kända varumärken

Mandoliner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept