Rotfruktsbuljong med grillad kycklingfilé

Rotfruktsbuljong med grillad kycklingfilé
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rotfruktsbuljong med grillad kycklingfilé

15 ingredienser

Passa på när rotfrukterna är som bäst och laga denna goda rätt.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 tsk neutral olja
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 morot
  • 4 potatisar
  • 1 bit rättika
  • 2 tomater
  • 2 kvistar färsk basilika

Pesto:

  • 2 krukor färsk basilika [3 dl blad]
  • 25 g pinjenötter
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Pesto: Hacka basilikabladen grovt och riv parmesanosten. Mixa basilika och nötter. Tillsätt parmesanosten och olivoljan i en fin stråle. Häll ut röran ur mixern. Pressa ner vitlöksklyftorna och krydda med salt. Ställ kallt till servering.
  2. Skala morot, potatis och rättika. Skär i mindre bitar. Koka upp buljongen och lägg i rotfrukterna. Koka dem i ca 10 minuter. Ta upp dem ur buljongen och håll dem varma. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Pensla grillpannan med olja och grilla dem 2-3 minuter per sida.
  3. Skär tomaterna i tärningar och koka upp buljongen. Lägg rotfrukterna och tomattärningarna i varma djupa tallrikar. Häll den heta buljongen över. Lägg på kycklingfiléerna, klicka på peston och dekorera med färska basilikablad.