Rostbiffsallad med kryddörtsvinägrett

Rostbiffsallad med kryddörtsvinägrett
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rostbiffsallad med kryddörtsvinägrett

12 ingredienser

Den här salladen blir godast om rostbiffen är saftig och skivorna lite tjockare. Grönsaker och sallad väljer du efter säsong. Ha gärna nyriven extra pepparrot bredvid.

Ingredienser

portioner
  • 350 g rostbiff, rosastekt
  • 300 g potatis, kokt och kall
  • sallad
  • 12 körsbärstomater
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 msk rödvinsvinäger

Vinägrett

  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1,25 dl olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • färska örter (oregano. basilika eller timjan)

Till servering

  • 2 msk färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Vinägrett: Hacka de färska örterna fint. Rör samman vinäger, senap, olja salt och peppar. Ställ svalt till servering.
  2. Skär rostbiffen i 3 mm- skivor. Skiva potatisarna ca 4 mm tjockt. Strimla och lägg salladen som en bädd på tallrikarna. Dela tomaterna.
  3. Arrangera rostbiff, potatis och tomater ovanpå salladen. Strimla pepparroten fint och garnera salladen. Häll över vinägretten precis före serveringen.