Rostbiff med potatissallad

Rostbiff med potatissallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rostbiff med potatissallad

12 ingredienser

Ibland kan det vara trevligt att servera en lite matigare förrätt. Potatissalladen gör du snabbt av fyra kokta potatisar.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor grillad rostbiff
  • 4 potatisar, kalla kokta
  • 1-2 msk kapris
  • 2 msk gul lök, hackad

dressing:

  • 1 dl majonnäs
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 tsk vinäger
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk senap

Till servering:

  • 1 dl pickles
  • salladsmix

Gör så här

  1. Potatissallad: Skär potatisen i tärningar och blanda den med kapris och lök. Blanda majonnäs, gräddfil, vinäger, senap, salt och peppar till en dressing. Vänd försiktigt ner dressingen i potatisen.
  2. Fördela bladsallaten på fyra assietter. Lägg upp potatissallad och rostbiff. Dekorera med pickles.